PDFEtusivu>BIOEnglish

Biografia

kantele, haapsalu

Kuva: Joosep Palm

VIOLA

Viola Uotila on vuonna 1997 syntynyt muusikko, jonka pääinstrumentteja ovat erikokoiset kanteleet, sello ja laulu. Viola vaihtaa sujuvasti tyylistä toiseen klassisen, kansanmusiikin ja viihdemusiikin välillä. Laulava moni-instrumentalisti esittää myös omaa folkhenkistä musiikkiaan, jossa voi traditionaalisen poljennon rinnalla kuulla vaikutteita niin klassisesta kuin viihdemusiikistakin. Viola tunnetaan raikkaana ja kokeneena lavaesiintyjänä, jonka konserteissa musiikkityylien ja soitinten kirjo yhdistyy sävykkääseen tunnelmointiin, räväkkään vauhtiin ja vastustamattomaan soittamisen iloon.

OPINNOT JA ESIINTYMINEN

Viola Uotila valmistui muusikoksi Lahden konservatoriosta keväällä 2016 suoritettuaan näyttötutkinnot klassisen sellon ja kanteleen soitosta. Vuonna 2020 hän valmistui musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta soittiminaan erikokoiset kanteleet, sello ja kelttiharppu. Viola konsertoi ahkerasti soolona ja useiden eri yhtyeiden kanssa Suomessa ja ulkomailla. Usein Violan konsertit ovat eri alojen taiteilijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuja monitaiteellisia kokonaisuuksia, joissa musiikkiin yhdistyy mm. livekuvitusta, taustakuvia tai tanssia.

YHDISTYSTOIMINTA

Esiintymisen lisäksi Viola on kiinnostunut edistämään kulttuurielämää yhdistystoiminnan avulla. Uotila on ollut vuodesta 2015 asti Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistyksen perustajajäsenenä mukana luomassa monitaiteellista Vuohijärvi Soi -festivaalia. Nykyään hän toimii aktiivisesti ympärivuotiseksi tapahtumakokonaisuudeksi rakentuneen festivaalin organisaatiossa ja esiintyjänä. Uotila kuuluu myös Kotikonsertin Ystävät ry:n hallitukseen ja on ollut perustamassa Villa Concerto -kotikonserttisarjaa Kouvolaan. Tuoreimpana hankkeena Viola on mukana Alastalon Kulttuuri- ja Monitaidetila ry:n toiminnassa. Yhdistys luo monipuolista kulttuurialustaa historialliseen maalaismiljööseen Hauhon Sappeeseen.

FESTIVAALIT JA KILPAILUT

Satoja konsertteja soittanut Uotila on esiintynyt niin suomalaisilla kuin ulkomaisillakin festivaaleilla (mm. Kaustinen folk music festival, Edinburgh International Harp Festival, Helsingin Kamarikesä, Feeling Blue and White ja Rääkkylän Kihaus.) Ahkeran konsertoinnin lisäksi Uotilalla on kilpailumenestystä Suomessa ja ulkomailla. Hän on muun muassa voittanut kuusi kertaa oman sarjansa Kansainvälisen kantelekilpailun soolo- ja yhtyesarjoissa. Pianistiveljensä Anton Uotilan kanssa hän sijoittui 1. sijalle Tukholman kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa vuonna 2012. Trio serenon sellistinä Uotila on sijoittunut kahdesti 1. sijalle Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa sekä saanut Melartin-seuran erikoispalkinnon ja Pro Musica -säätiön tunnustuksen.

Viola Uotila

YHTEYSTIEDOTviolauotilamusic@gmail.com
SOSIAALINEN MEDIAYoutubeInstagramFacebook
© Viola Uotila 2024
Variando Web Platform
imgEnlarge