Hae
PDFEtusivu>BIO
English

Biografia

Kuva: Joosep Palm

Viola Uotila on vuonna 1997 syntynyt muusikko, jonka pääinstrumentteja ovat erikokoiset kanteleet, sello ja laulu. Viola vaihtaa sujuvasti tyylistä toiseen klassisen, kansanmusiikin ja viihdemusiikin välillä. Laulava moni-instrumentalisti esittää myös omaa folkhenkistä musiikkiaan, jossa voi kuulla vaikutteita klassisesta ja rytmimusiikista. Viola tunnetaan raikkaana ja kokeneena lavaesiintyjänä, jonka konserteissa musiikkityylien ja soitinten kirjo yhdistyy sävykkääseen tunnelmointiin, räväkkään vauhtiin ja vastustamattomaan soittamisen iloon.

Satoja konsertteja soittanut Uotila on esiintynyt niin suomalaisilla kuin ulkomaisillakin festivaaleilla (mm. Kaustinen folk music festival, Edinburgh International Harp Festival, Helsingin Kamarikesä, Feeling Blue & White ja Rääkkylän Kihaus.) Uotila on ollut vuodesta 2015 asti Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistyksen perustajajäsenenä mukana luomassa monitaiteellista Vuohijärvi Soi -festivaalia, ja hän toimii nykyään aktiivisesti ympärivuotiseksi tapahtumakokonaisuudeksi rakentuneen festivaalin organisaatiossa ja esiintyjänä. Hän on myös ollut mukana perustamassa kuukausittaista Villa Concerto -kotikonserttisarjaa Kouvolaan.

Viola Uotila valmistui muusikoksi Lahden konservatoriosta keväällä 2016 suoritettuaan näyttötutkinnot klassisen sellon- ja kanteleensoitosta. Nykyään hän opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikkia ja klassista soittiminaan erikokoiset kanteleet, sello ja kelttiharppu. Viola esiintyy ahkerasti soolokonsertein sekä duona pianistiveljensä Anton Uotilan että erilaisten yhtyeiden kanssa Suomessa ja ulkomailla. Usein Violan konsertit ovat eri alojen taiteilijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuja monitaiteellisia kokonaisuuksia, joissa musiikkiin yhdistyy mm. livekuvitusta, taustakuvia tai tanssia.

Ahkeran konsertoinnin lisäksi Uotilalla on kilpailumenestystä Suomessa ja ulkomailla. Hän on muun muassa voittanut kuusi kertaa oman sarjansa Kansainvälisen kantelekilpailun soolo- ja yhtyesarjoissa. Pianistiveljensä Anton Uotilan kanssa hän sijoittui 1. sijalle Tukholman kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa vuonna 2012. Trio serenon sellistinä Uotila on sijoittunut kahdesti 1. sijalle Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa sekä saanut Melartin-seuran erikoispalkinnon ja Pro Musica -säätiön tunnustuksen.

VIOLA UOTILA


YHTEYSTIEDOTviolauotilamusic@gmail.com
SOSIAALINEN MEDIAYoutubeInstagramFacebook
© Viola Uotila 2020
All rights reserved
Tietosuoja
Powered by Variando Web Platform