PDFEtusivu>musiikkiEnglish

Musiikki

yhtyeet

Lentävä Lehmä

kuva: Noora Nevalainen

Vilharmoonikot

Vilharmoonikot on 15 vuotta toiminut 3-5 taiteilijan kokoonpano, joka tuo lavalle joukon erilaisia soittimia ja yhdistää usein konsertteihinsa myös taustakuvituksen tai kuvataiteilija Noora Nevalaisen livekuvituksen. Lastenmusiikin parissa toimintansa aloittanut yhtye on vuosien saatossa laajentanut ohjelmistoaan ja tehnyt lukemattomia konserttiproduktioita erilaisille ja eri-ikäisille yleisöille. Uusimpana hankkeenaan Vilharmoonikot-trio (Viola Uotila, Nikolai Nevalainen ja Noora Nevalainen) on alkanut luoda erityisesti kehitysvammaisille suunnattua monitaiteellista ja interaktiivista esitystä, jossa tarina etenee kerronnan, laulun, soiton, livekuvituksen ja käsinuken avulla, ja jossa yleisö pääsee osallistumaan esitykseen.

Hanttapula

kuva: Mikko Malmivaara

Kymen biisiuittamo

Kymen biisiuittamo -projektia työstävä trio luo uutta musiikkia, joka tutkii kansanmusiikin keinoin trion jäsenten omia juuria Kymenlaaksossa. Biisiuittamoissa syntyvät kappaleet inspiroituvat arkistomateriaaleista, lehtileikkeistä, paikallisten tarinoista ja kymenlaakson aluealla vaikuttaneiden eri alojen taiteilijoiden teoksista. Triossa soittavat: Saija Penttilä (kontrabasso, laulu), Annika Lyytikäinen (klarinetti, laulu) ja Viola Uotila (kanteleet, laulu)

Viola ja Veera kukkapelto iso

Duo Viola ja Veera

Duo Viola ja Veera (Viola Uotila ja Veera Kuisma) on syntynyt hetkessä elävästä musiikista. Nuoret kansanmusiikin ammattilaiset soittavat viululla ja erilaisilla kanteleilla pohjoismaista kansanmusiikkia ja omaa musiikkiaan, joka kaikuu muun muassa viihdemusiikki- ja kelttivaikutteita. Kappaleiden tyylit ehtivät konsertin aikana vaihdella raukeasta tunnelmoinnista mukaansatempaavaan tanssimusiikkiin. Kahta samanlaista konserttia heiltä ei kuitenkaan kuulla, sillä saumattomaan yhteissoittoon kasvanut duo sovittaa melodiansa uudelleen lavalla jokaisessa esityksessä.

various ensemble

kuva: Max Räikkönen

Various Ensemble

Various Ensemble on 3-5 muusikon yhtye, joka pitää omia konsertteja ja tarjoaa ohjelmakokonaisuuksia kokouksiin, kongresseihin ja yritystapahtumiin. Sen jäsenillä on vuosien kokemus esiintymisistä Suomessa ja ulkomailla.

duo Uotila

Duo Uotila

Kaksoset Viola ja Anton Uotila ovat konsertoineet yhdessä 7-vuotiaasta asti. Heidän ohjelmistonsa vaihtelee klassisesta kamarimusiikista viihdemusiikin kautta kansanmusiikkiin. Duon soittimia ovat laulun lisäksi piano, sello, kanteleet ja kelttiharppu.

CD-levyt

  • Katrilli toisesta elämästä – SibA Folk Big Band (2019)
  • Vilharmoonikot (2009, Anton Uotila, Eija Ahvo ja jousikvartetti Makkonen)
  • Sateenkaaren aarteet (2008)
  • Violan Laulut (2006)
  • Tulisoroinen (2004)

Musiikin kandidaatin kirjallinen työ

Viola Uotila

YHTEYSTIEDOTviolauotilamusic@gmail.com
SOSIAALINEN MEDIAYoutubeInstagramFacebook
© Viola Uotila 2024
Variando Web Platform
imgEnlarge